Hímezhető termékek babáknak

Rendezés:

Évek során 3 gyerekes édesanyaként megtapasztaltam, hogy mind a hálózsáknak mind a takarónak megvan az előnye illetve hátránya.

 Amikor megszülettek a gyerekeim én először pólyába tettem őket, mert olyan érzést kelt, mintha még az anyaméhben lenne a kisbaba. Lehet, hogy sokan régimódinak tartják, de az én kicsikéimet mindig megnyugtatta a pólya .

Pár hét elteltével aztán átváltottunk hálózsákra, mert az bár kevésbé zárt de mégis meg van a „bugyolaérzés” is. A 4 éves kisfiam a mai napig hálózsákban alszik bár már leginkább a praktikum miatt. Előnye, ha sokat forgolódik, akkor sincs kint a dereka és így nem fázik meg, állandó hőmérsékleten tartja a testét, viszont reggel könnyedén lehúzza a cipzárt és kibújik belőle. Szerintem a kicsi gyerekeknek még nincs meg az ösztönük arra, hogy a takarót magukra húzzák. Ha elutazunk valahová, a mai napig visszük magunkkal a hálózsákot, mert biztonságot nyújt, és a megszokás kiegyensúlyozottságot ad. Sőt évszaknak megfelelően lehet a vékonyabbat, vastagabbra cserélni.

A két lányom „nagylányosan” takaróval és párnával alszik. Éjszakai ellenőrző körútjaim alkalmával látom, hogy a nagyobbikon mindig rajta van a takaró, de a kisebbik lányomat bizony gyakran kell betakargatni.